• 09 مهر 1402
  • 08:54

دومین جشنواره کوچ بهاره عشایر در رضوانشهر برگزار شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌‌دستی استان گیلان خبر داد: ثبت ملی اولین جشنواره کوچ عشایر در استان گیلان در دستور کار قرار گرفت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌‌دستی استان گیلان خبر داد: ثبت ملی اولین جشنواره کوچ عشایر در استان گیلان در دستور کار قرار گرفت.

دومین جشنواره کوچ بهاره « رمن شه» در روستای «شال راه» واقع در ارتفاعات رضوانشهر با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان و فرماندار رضوانشهر و جمعی از مسئولین این شهرستان  و با حضور دامداران و عشایر منطقه برگزار شد.

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان ولی جهانی جمعه 5 خرداد 1402 در این مراسم  ضمن تقدیر از فرماندار رضوانشهر و برگزارکنندگان  این جشنواره به دلیل همکاری به عمل آمده در برگزاری جشنواره‌ای با فرهنگ باستانی« کوچ بهاره» عشایر به عنوان شهرستان پایلوت در گیلان با تایید سخنان فرماندار این شهرستان  از در دستور کار قرار گرفتن ثبت ملی جشنواره کوچ  بهاره عشایر در شهرستان رضوانشهر خبر داد و گفت: طبق بررسی های به عمل آمده از سال ۱۳۸۰ در  شهرستان رضوانشهر بالغ بر ۱۵۵ اثر تاریخی شناسایی شده  است .

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌‌دستی استان گیلان با بیان اینکه این شهرستان حدود ۳ هزار و ۵۰۰سال قدمت دارد و اگر آن را  جزو  توالش محسوب کنیم ،اولین کاوش های باستان شناسی که  در منطقه میان رود و وسکه اتفاق افتاده است  مربوط به این شهرستان است، گفت: بخشی از آثار موجود در موزه  باستان شناسی و مردم شناسی رشت مربوط به  شهرستان رضوانشهر  می‌باشد .

 ایجاد اولین موزه عشایر گیلان در رضوانشهر

او در ادامه از ایجاد اولین موزه عشایر گیلان در رضوانشهر خبر داد و اظهار داشت:   با تلاش های صورت گرفته توسط همکاران و فرماندار محترم رضوانشهر،  اولین موزه عشایر استان گیلان در ساختمان جوان این شهرستان ایجاد شده است که بخشی از آثار این موزه نیز توسط مردم اهدا شده است .

 جهانی خاطر نشان کرد: آثاری که در کاوش های این مناطق بدست آمده  مربوط به همین دامداران بوده که فرهنگ باستانی دامداری ، کوچ عشایر  و اصالت خود را حفظ کرده اند.

 مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان  بیان داشت:  قبل از رواج  کشاورزی  و کشت محصولاتی همچون  برنج و چای  در استان گیلان   مردمان این منطقه از طریق پرورش دام امرار معاش می کردند،  از این رو  فرهنگ دامداری در تاریخ و تمدن استان گیلان ریشه دار است 

 او در پایان  هدف از برگزاری این جشنواره را  برای دومین سال متوالی  احیا، حفظ و انتقال آداب و رسوم گذشتگان به نسل آینده دانست و  برگزاری این گونه جشنواره‌ها را سبب رونق گردشگری و  اقتصاد منطقه عنوان کرد.

به این خبر امتیاز دهید :