یکشنبه 02 دی 1403

استاندار گیلان در شورای توسعه گردشگری استان: دستگاه‌های اجرایی دارای بناهای تاریخی، مکلف به توسعه اقتصاد گردشگری هستند

52
0

استاندار گیلان با تأکید بر لزوم توجه به بازسازی و مرمت اصولی ابنیه‌های تاریخی در این استان گفت: باید ابنیه‌های تاریخی که دچار فرسودگی شدند بازسازی شده و از آن برای جذب گردشگر نهایت بهره را برد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان؛ اسدالله عباسی پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) 31 مرداد 1403 در جلسه شورای توسعه گردشگری در سالن شهید انصاری استانداری با بیان اینکه گیلان یکی از استان‌ها با ظرفیت بسیار خوب در حوزه گردشگری، تاریخی و صنایع دستی است، اظهار کرد: در بسیاری را کشورهای دنیا برای جذب گردشگر دریاچه، دریا و جنگل مصنوعی ایجاد می کنند تا جذب گردشگر کنند ولی در گیلان این موهبت الهی به صورت خدادادی وجود دارد که باید از آنها با اخذ تصمیمات مهم نهایت بهره را ببریم.

استاندار گیلان با اشاره به نقش توسعه صنعت گردشگری در رشد اقتصاد منطقه گفت: دستگاه‌های اجرایی که اماکن تاریخی دارند باید آن را برای دید عموم مردم و جامعه آزاد کنند زیرا هم منجر به آشنایی نسل جدید با تاریخ گیلان شده و برای به جذب گردشگر داخلی و حتی خارجی کمک می‌کند.

او با تأکید بر لزوم توجه به بازسازی ابنیه‌های تاریخی در این استان افزود: باید ابنیه‌های تاریخی که دچار فرسودگی شدند بازسازی شده و از آن برای جذب گردشگر نهایت بهره را برد.

عباسی با بیان اینکه گیلان دارای ابنیه‌های تاریخی در حوزه‌های کشاورزی، نوغانداری و شیلات است، تصریح کرد: در بخش نوغانداری، کشاورزی، شیلاتی و حتی دریایی دارای جاذبه‌های تاریخی خوبی هستیم که باید توجه شده و در صورت اعلام آمادگی بخش خصوصی، در اختیار آنان قرار گیرد.

استاندار گیلان نقش اقتصاد گردشگری در رشد اقتصادی خانوارها را بسیار موثر دانست و افزود: اقتصاد گردشگری در رشد اقتصادی خانوارها بسیار تاثیرگذار است از این رو باید تمامی دستگاه‌های اجرایی به توسعه و بازسازی تمامی ابنیه‌های تاریخی زیر نظر ارگان خود کمک کنند.

او با تأکید بر اینکه هر کدام از روستاهای استان در حوزه صنایع‌دستی دارای ظرفیت بسیار خوب و یک محصول شاخص هستند، گفت: بسیاری روستاهای گیلان از طریق صنایع دستی برای خود بسیاری دارای تاریخ هستند لذا باید از طریق برگزاری نمایشگاه‌های صنایع دستی در مدارسی که بلا استفاده هستند به جذب گردشگر و معرفی جاذبه‌های گردشگری روستا اهتمام ورزید.

به گفته عباسی، برای واگذاری برخی از اماکن تاریخی و گردشگری به بخش خصوصی باید آگهی صادر شده و در رسانه‌ها منتشر شود زیرا از این طریق ابتدا سرمایه‌گذاران اعلان آمادگی کرده و پس از تایید اهلیت، آن مکان به بخش خصوصی واگذار شود.

او با بیان اینکه سالانه گیلان شاهد سیل عظیم گردشگر در فصول سفر است، گفت: توجه به رونق و ظرفیت های گردشگری مهمترین مقوله ای است که باید در این زمینه برنامه ریزی ویژه ای صورت گیرد.

استاندار گیلان با تاکید بر اینکه با جذب گردشگر بسیاری از جوانان گیلان جذب بازار کار خواهند شد افزود: گردشگری گیلان فقط متعلق به استان نیست بلکه متعلق به کل کشور است.

در این جلسه همچنان هریک از اعضا به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

 

گیلان سومین استان کشور در دارا بودن بناهای تاریخی در اختیار دستگاه‌های دولتی 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان اعلام کرد: این استان پس از تهران و اصفهان بیشترین بناهای تاریخی در اختیار دستگاه های اجرایی را داراست که این دستگاه‌های اجرایی موظف به حفاظت از این بناهای تاریخی هستند.

ولی جهانی افزود: ۲۲۰ بنای تاریخی گیلان در اختیار دستگاه‌های دولتی است که متاسفانه نه خود مرمت می‌کنند و نه در اختیار بخش خصوصی قرار می‌دهند؛ این بناهای تاریخی نیازمند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای مرمت هستند.

او ادامه داد: این دستگاه‌های دولتی موظف به مرمت و احیاء این بناهای تاریخی هستند و یا باید خود برای مرمت و احیاء اقدام نمایند یا این بناها را برای حفاظت و مرمت در اختیار بخش خصوصی قرار دهند که اداره کل میراث فرهنگی این آمادگی را دارد تا از طریق صندوق حفظ و احیای بناهای تاریخی بسته‌های سرمایه‌گذاری معرفی و در اختیار قرار دهد. 

شایان ذکر است پنج هزار و ۲۰۰ اثرتاریخی در گیلان شناسایی شده و یک هزار و ۲۶۱ اثر در فهرست آثارر تاریخی به ثبت ملی رسیده و بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ واحد گردشگری در گیلان فعال است.

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نام
ایمیل
وب سایت