مهدی میرصالحی، رئیس گروه حفظ و احیاء بناها و محوطه های تاریخی ادارهکل میراثفرهنگی گیلان در گزارشی نوشت: یکی از جاذبههای گردشگری و زیادتی استان گیلان وجود تعداد زیادی بقعه متبرکه در تمامی شهر وروستاهای گیلان است.
از ویژگیهای این بقعهها یا امامزادهها برخورداری این بناهای تاریخی از معماری سنتی استان گیلان است که از نظر ظاهری و ساختار باسایر بناهای تاریخی ایران متفاوت است و عمده مصالح بکاررفته در این بناهای مذهبی و تاریخی، چوبهای جنگلهای هیرکانی موجود در منطقه است که به شکل بسیار زیبا و جالبی تزئین شدهاند.
بکارگیری اتصالات چوبی بدون استفاده از میخ آهنی و ایجا داشکال هندسی با این اتصالات در واقع همان هنر مشبکسازی است که جلوهای خاص به این آثار تاریخی داده است.
از دیگر ویژگیهای بقاع متبرکه گیلان بخصوص در منطقه "بیه پیش" که همان بخش شرقی استان گیلان است، وجود نقاشیهای دیواری بسیار زیبایی است که به اصطلاح به آنها نقاشیهای مذهبی بقاع گیلان گفته میشود، که عمده این نقاشیها درباره واقعه حماسه عاشورا است و شمایل امام حسین علیه السلام و امامزادهگان است بخصوص تمثال حضرت ابوالفضل.
تصاویر دیگری نیز بصورت مصور توسط هنرمند نگارگر انجام شده و سعی شده مفاهیم و احادیث مذهبی بر روی جداره بیرونی و داخلی بقاع کشیده شود که در نهایت تمامی این ویژگیها، جلوهای ماندگار از هنر ایرانی و اسلامی را به زائرین گردشگران ارائه میکند.
میراث فرهنگی گیلان از تمامی مهمانان نوروزی دعوت میکند در برنامه سفرهای خود از بقاع متبرکه تاریخی گیلان بازدیدی داشته باشند.