مدیر کل میراث فرهنگی استان گفت بزرگترین فستیوال خوراک ایران در روز پنجشنبه 7 دی ماه در شت برگزار می شود.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان، ولی جهانی سه شنبه 5 دی 1402 از برگزاری نخستین فستیوال خوراک کشور در رشت خبر داد و اضافه کرد: این همایش بزرگ به مناسبت گرامیداشت روز رشت با همکاری شهرداری، شورای اسلامی رشت و میراث فرهنگی گیلان و با حضور مهمانان کشور در تالار مرکزی این شهر برگزار میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان گیلان با بیان اینکه بیش از ۵۰ فعال گردشگری گیلان در فستیوال خوراک رشت شرکت میکنند، گفت: در این گردهمایی خوشمزه فعالان حوزه گردشگری در بخشهای مختلف به ویژه متناسب با موضوعیت خوراک شرکت میکنند.
او از برگزاری نمایشگاه ظروف سفالی مربوط به ۳ هزار سال قبل در رشت خبر داد و افزود: این نمایشگاه که به معرفی انواع ظروف سفالی قدیمی رشت و گیلان میپردازد در حاشیه فستیوال ملی خوراک رشت دایر میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان به تشریح اهداف برگزاری نخستین فستیوال ملی خوراک رشت پرداخت و بیان کرد: معرفی برجستهتر رشت به عنوان برند شهر جهانی خلاق خوراک شناسی از مهمترین اهداف برپایی این فستیوال ملی است.
جهانی از ثبت ۳۵ نوع خوراک محلی گیلان در فهرست ملی غذاهای محلی کشور خبر داد و اضافه کرد: تاکنون بیش از ۴۰۰ نوع غذا از شهرهای مختلف گیلان از غرب گرفته تا شرق و جنوب استان شناسایی شده است.
او با بیان اینکه فستیوال ملی خوراک رشت به معرفی فرهنگ غذای گیلان میپردازد، افزود: معرفی فرهنگ خوراک و برگزاری رویدادهای ملی با محوریت غذاهای محلی در توسعه و شکوفایی صنعت گردشگری مؤثر است و از این دست کارها باید استمرار داشته باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با اشاره به دستاوردهای مهم برند شهر خلاق خوراک شناسی بیان کرد: احیا و معرفی انواع غذاهای محلی گیلان و رشت، معرفی انواع ظروف سفالی، گرایش مردم به سمت طبخ غذاهای محلی، تغییر ذائقههای غذایی، تغییر نگرش رستوران داران و مهمان پذیران در پخت غذا و روی آوری آنها به غذاهای محلی تنها بخشی از دستاوردهای این برند به شمار میرود.
جهانی احیای غذاهای فراموش شده محلی گیلان را از دیگر اهداف مهم فستیوال ملی خوراک رشت برشمرد و اضافه کرد: شناسایی، احیا و معرفی غذاهای محلی گیلان و رشت که جزئی از فرهنگ میراثی و تاریخی این استان به شمار میروند مورد توجه ویژه قرار دارد.
او با اشاره به ابعاد مختلف رویداد فرهنگی فستیوال ملی خوراک رشت افزود: معرفی غذاهای فراموش شده، معرفی غذاهای رستورانها و مهمان پذیرها، معرفی آموزشگاههای پخت غذا و معرفی فعالین گردشگری گیلان اعم از جامعه هتلداران، رستوران داران و بوم گردیهای استان بخشی از اهداف این رویداد فرهنگی است.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان از برپایی نمایشگاه باستان شناسی در حاشیه فستیوال ملی خوراک رشت خبر داد و اضافه کرد: نمایشگاه باستانشناسی دوره پیش از اسلام با محوریت ظروف غذا بر پا میشد و از قدیمی ترین ظرف غذا در دوران باستان رونمایی میشود.
جهانی از حضور ۳۰ خبرنگار داخلی و خارجی در نخستین فستیوال ملی خوراک رشت خبر داد و بیان کرد: این تعداد خبرنگاران داخلی و خارجی رویدادهای مهم روز رشت به ویژه نخستین فستیوال ملی خوراک رشت را پوشش رسانهای میدهند.
پامادور خورشت، واویشگاه گوشت، شامی، سیر قلیه، کته کباب، ترش تره و سیروابیج تنها بخشی از غذاهای بومی و قدیمی گیلان و رشت است که شیوه پخت، مواد اولیه به کار رفته و اهمیت و ارزش غذایی آن منحصر به فرد است و ذائقه هر جنبدهای را به خود «معتاد» میکند، معرفی غذاهای محلی گیلان و رشت میتواند فرصتی برای پردازش فرهنگ خوراک این استان و شهر خلاق خوراک شناسی باشد.
به نظر میرسد برپایی فستیوال ملی خوراک رشت و از این دست کارها و رویدادهای فرهنگی نیاز مبرم رشت و استان گیلان بوده تا هر چه بیشتر ظرفیتها و قابلیتهای این استان مورد واکاوی و آینه پردازش قرار گیرد و از سوی دیگر خلاءهای به کارگیری برند شهر خلاق خوراک شناسی رشت که میتواند سند توسعه گردشگری و اقتصاد گردشگری استان باشد تا حدودی پُر شود.